Gebruik en gemak van het minikrediet!

Geplaatst op 12-11-2022

Categorie: Financieel

Misschien vraag je je af wat nou het nut is van een minikrediet als je het in zo’n zeer korte periode alweer terug moet afdragen. Je zou een minikrediet ook niet echt als een lening moeten zijn, maar meer als een klein buffertje. Wat namelijk veel mensen overkomt (en misschien komt het jou ook wel bekend voor) is dat de maand vaak net te lang duurt. Of anders gezegd, het salaris dat we krijgen is net te weinig.

In elk geval komt het erop neer dat we aan het einde van de maand net iets tekort komen. Dit is erg vervelend, want we moeten toch eten, rekeningen betalen en we willen ook nog gewoon leuke dingen blijven doen.

Om er dus voor te zorgen dat je niet de resterende tijd (de tijd totdat je volgende salaris of ander inkomen wordt gestort) op een houtje hoeft te bijten is er dus het minikrediet. Het is dus een zeer functioneel krediet, want het geeft ons net dat extra beetje ruimte om te blijven ademen.

Wat hierboven staat is natuurlijk slechts een voorbeeld. Het kan voor van alles zijn dat je een minikrediet gebruikt. Als je auto stuk gaat terwijl je er erg afhankelijk van bent wil je dit meteen laten repareren. En wie een auto heeft weet dat het vaak niet de goedkoopste kostenpost is. Dus nogmaals, het minikrediet kan werkelijk overal voor van pas komen en we moeten dan ook blij zijn dat we de mogelijkheid hebben om er gebruik van te maken.

Is het minikrediet geschikt voor jou?

Op de vraag of het minikrediet geschikt is voor jou kun je zelf natuurlijk het beste antwoord geven. Toch gaan we in dit artikel een paar belangrijke punten geven waar je op moet letten zodat je beter in staat bent om zelf te bepalen of je ook daadwerkelijk geschikt bent voor het afsluiten van een minikrediet.

Twijfel je bijvoorbeeld vooraf al over het feit of je wel over een x aantal dagen het bedrag bij elkaar hebt dat je nu besluit te gaan lenen, dan is het misschien beter om de lening te laten voor wat het is. Als straks blijkt dat je het geld niet op tijd bij elkaar hebt zal dit voor problemen zorgen en heb je kans dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Kijk daar voor uit.

Misschien is een minikrediet wel te beperkt voor je en ga je het niet redden met een bedrag onder de 1000 euro, want je moet je goed realiseren dat een minikrediet om weinig geld gaat en ook om weinig tijd. Als je liever wat marge hebt in de looptijd, maar ook in het bedrag dan is een doorlopend krediet waarschijnlijk meer wat voor je. Hier heb je uiteindelijk altijd zelf de vrijheid om op te nemen wat je nodig hebt en dit hoeft dan niet zo snel te worden afgelost als een minilening.

Het gemak van het minikrediet.

Een minikrediet aanvragen is zo simpel als het maar kan zijn. Je gaat naar de website van één van de partijen die we aanbevelen, vult daar je gegevens in en in no-time hoor je of je al dan niet bent goedgekeurd voor je minikrediet.

Er zit wel een kleine maar aan dit verhaal. In het geval van CashBob en Betaaldag (je weet wel, de 2 aanbieders waarbij geen rente wordt gerekend) is het zo dat je een borg moet hebben om voor de minilening in aanmerking te komen.

Wat houdt dat in? Een borg?

Een borg wil zeggen dat er iemand garant staat in het geval jij niet in staat bent om je lening af te lossen. Zo heeft de aanbieder de garantie dat de lening hoe dan ook wordt terug betaald.

Je kunt dit als een nadeel zien, maar daarentegen is de minilening wel zonder kosten. En zo moeilijk kan het niet zijn om een borg te vinden. Je kunt je vriend of vriendin opgeven als borg, broer of zus, vader of moeder, het maakt niet uit wie. Uiteraard moeten ook de gegevens van diegene worden ingevuld, dus het is wel zaak dat je de toestemming van diegene hebt om hem of haar op te geven als borg.

Wat als het niet lukt om een borg te vinden?

Tegen een kleine vergoeding kun je ook via de aanbieder van het minikrediet zelf een soort van mini verzekering afsluiten en deze dient dan als zekerheid als je niet op tijd kan aflossen. Meer informatie daarover vindt je op de website van Saldodipje.

Leenvormen

Belemmeren de voorwaarden voor het minikrediet de kans dat je aanvraag wordt goedgekeurd of vindt je gewoon dat je door middel van een minikrediet niet genoeg geld kunt lenen? Dan zijn er natuurlijk nog andere alternatieven. Eén van die andere leenvormen is het doorlopend krediet. Zoals de naam al zegt is het een krediet dat doorloopt. Je kunt zelf de waarden voor dit krediet instellen.

Het grootste voordeel van deze vorm van lenen is dat je geld tot je beschikking kunt hebben wanneer jij dat bepaalt. Er zit wel een grens op dit bedrag (die overigens door jou zelf is aangegeven bij het afsluiten), maar op deze manier ben je wel helemaal vrij in de keuze van de momenten waarop je geld op je rekening wilt zien.

In tegenstelling tot de minilening betaal je over het doorlopend krediet wel rente. De hoogte hiervan is variabel en hangt af van het moment dat je besluit geld te lenen.

Met een doorlopend krediet beschik je eigenlijk altijd over een financiële buffer. Zolang je er geen beroep op doet betaal je namelijk ook niks, maar je hebt het wel altijd tot je beschikking staan. Daar zit ook het grote gevaar, want omdat je het tot je beschikking hebt staan ben je veel sneller geneigd om er lichtzinnig over te denken. Doe dit niet, want zoals gezegd betaal je hier wél rente over.